Az LBS ECoNET Kft. cégprofiljának egyike a saját fejlesztésű szoftverek előállítása, értékesítése és bevezetése, valamint az ehhez kapcsolódó komplex szolgáltatások biztosítása (pl.: hardver szállítás, hálózat kiépítés, szoftver telepítés, az alkalmazások szakmai, munkaszervezési és szervezeti feltételeinek kidolgozása).

 

Tevékenységi ágaink között ez a legrégebbi, hiszen az 1991-ben megalakuló cégünk ezzel a profillal indult és hosszú ideig 'csak' ezeket a tevékenységeket végezte.

 

1. ECoNET 85o integrált gazdasági információs rendszer

 

Jelenlegi működő rendszerünk az ECoNET 85o integrált gazdasági információs rendszer. A szoftver Novell hálózaton és DOS operációs rendszeren fut. A programok fejlesztése Clarion programnyelvben történt (elsősorban az USA-ban elterjedt fejlesztő rendszer).

 

Integrált rendszerünkkel teljes kiépítésben lefedhetők a vállalati fő folyamatok. Lehetőség van külső (nem ECoNET-es rendszerekkel való integrálásra is). Referencia listánkból látható az alkalmazások tartalma és sokfélesége.

 

Röviden bemutatjuk az ECoNET 85o rendszer fejlesztői és alkalmazási környezetét.

 

A Clarion programnyelvhez tartozik egy erős fejlesztő eszköz, ami több szempontból támogatja a hibamentes fejlesztést (pl. vizuális tervező eszközök).

 

A jelenlegi ECoNET verzió nem SQL alapú adatbázis kezelőt használ, de rendelkezik a következő alapvető adatbiztonsági és adatvédelmi funkciókkal:

 

- tranzakciók melegnaplózása: azaz a munkaállomások hardver vagy szoftver hiba miatti kiesése esetében a központi adatbázis integritása helyreállítható.

 

- Adatvédelem adatbázis szinten: lehetőség van az adatok titkosítására: standard adatbázis manipuláló eszközök számára tiltható a módosítás jellegű hozzáférés.

 

- Adatvédelem ECoNET szinten: hozzáférési korlátozások a kezelőkhöz rendelhető jogosultsági hierarchiák szintjén.

 

Ezek a lehetőségek véleményünk szerint kielégítik az adatbiztonsági és adatvédelmi követelményeket. Ennél nagyobb üzemeltetési biztonság általában csak lényegesen drágább eszközök alkalmazása esetében valósítható meg.

 

Az ECoNET programok önállóan futtathatók, használatukhoz nem szükséges külön futtató környezet és licensz használati díj sem.

 

2. ECoTABL rendszer

 

Ezt a saját fejlesztésű szoftvert az ECoNET 85o rendszerünkhöz kapcsolódóan forgalmazzuk. Ezzel válik lehetővé a tranzakciós adatbázisokban kezelt adatok Microsoft Excel-ben való közvetlen feldolgozhatósága. Ezzel az eszközzel így a programoktól és a fejlesztőktől függetlenül könnyen és gyorsan készíthetők igény szerinti kimutatások.

 

 

Vissza az LBS ECoNET Rt főlapra